fbpx

Pozitif Enerjiyi Evinize Taşımanın Yolları

Pozitif Enerji

POZİTİF ENERJİYİ EVİNİZE TAŞIMANIN YOLLARI

Her birimiz günlük yaşamın içerisinde, sosyal çevremizde, iş hayatımızda, ev yaşantımızda ister istemez oldukça fazla olumsuzluklarla karşılaşıyor, hatta kötü enerjiye maruz kalıyoruz. Gelişen yaşam şartları her ne kadar standartlarımızı yükseltse de aynı zaman da maruz kaldığımız stres düzeyini de o kadar arttırdı. Tüm bunların sonucunda ise karamsar, sürekli yorgun, mutsuz, isteksiz bireylere dönüşüyoruz. Maruz kaldığımız tüm kötü enerjileri, stresi, olumsuzlukları, problemleri ortadan kaldırmak ya da tamamen engellemek mümkün değil. Ancak size şunu söyleyebilirim ki, bunların ortaya çıkardığı sonuçlardan kaçınmak ve bunu en aza indirgemek mümkün. Üstelik çokta kolay olan birkaç yöntem ile.

Ev, her birey için gün sonunda ne olursa olsun döndüğü, onu bekleyen, biraz olsun rahatlatan, dinlendiren ve huzur veren korunaklı bir limandır. Evin içinde birlikte yaşadığınız kişiler kadar aslında o evin dekorasyonu, düzeni de sizin orada huzurlu hissedebilmeniz adına bir o kadar önemlidir. Her akşam karanlık, düzensiz, pis, hoş kokmayan bir eve döndüğünüzü hayal edin. Böyle bir ev gün içerisinde yeterince yorulmuş olan sizi ve bedeninizi daha da yıpratacaktır. Oysa evinize yapacağınız küçük dokunuşlar, renklerin enerjisinden destek almak, düzen, hoş kokular bunların hepsi sizi hem rahatlatacak hem de daha huzurlu hissetmenize olanak sağlayacaktır.

Peki, pozitif enerjiyi evinizdeki dekorasyona nasıl taşıyabilirsiniz?

  • Öncelikli olarak evinizi yeniden dekore ederken ya da yeni bir eve taşınırken ışıktan, renklerden, havadan, faydalanmanız gerekmektedir.
  • Evinize seçeceğiniz mobilyalardan aksesuarlara kadar her şey evinizdeki bu pozitif havanın oluşumuna katkı sağlayacaktır.
  • Evinizi süslenmesi, boyanması ve düzenlenmesi gereken bir yapı olarak değil canlı, dinamik, enerji veren ve yaşayan bir yer olarak algılamanız oldukça önemlidir.
  • Evin içerisinde çok fazla eşya bulundurmanın zenginlik göstergesi olduğu zamanları geride bıraktığımızı unutmayın. Bu noktada sadeliğin aynı zamanda şıklık olduğunu, size dinginlik verecek önemli de bir etken olduğunu hatırlayın!
  • Fazlalıklarınızdan kurtulun! Hepimizin yaptığı en büyük hatalardan biri de herhangi bir aksesuarı, mobilyayı, eşyayı, kıyafeti belki giyerim belki kullanırım belki lazım olur diye yıllarca saklamamızdır. Oysa hepimiz biliyoruz ki aslında hiçte ihtiyacımız olmayan bir şeyi öylece saklayıp duruyoruz. Eskilerinizi, kullanmadıklarınızı atın ya da ihtiyacı olanlar ile paylaşın. Hem yenilere yer açılmış olacak, hem de kendinizi daha iyi hissettiğinizi fark edeceksiniz.
  • Evinize pozitif enerjiyi taşıyabilmenin en önemli yollarından biri de içerinin bol bol oksijen ile dolmasıdır! Bu sebeple, evinizi sık sık havalandırın. Evinizin güzel kokmasını istiyorsanız, yapay oda kokuları yerine birkaç güzel kokan canlı çiçekleri tercih edebilirsiniz. Bu evinizi güzel kokuttuğu gibi aynı zamanda onların bakımı ile ilgilenmekte ruhunuza hoş kokular salacaktır.
  • Aydınlık, her zaman için ferahlığı da beraberinde getirir. Bu sebeple bir diğer önemli nokta ise, eğer evinizde pozitif enerjiyi hissetmek istiyorsanız doğru şekilde aydınlatmalar kullandığınızdan emin olmalısınız. Doğal olan her şeyin bizler için çok daha kıymetli ve sağlıklı olduğunu biliyoruz. Gündüzleri olabildiğince gün ışığından faydalanmakta sizleri pozitif hislerle dolduracaktır. Akşamları ise daha sakin ışıklar tercih etmek rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
  • Evinizi dekore ederken hem kendi hem de aile bireylerinin tercihlerini, ihtiyaçlarını ve zevklerini göz önünde bulundurun. Bu şekilde dekore edilmiş bir evde, her birey rahat edecek ve huzur bulacaktır.
  • Renklerin gücünden ve enerjisinden faydalanın! Evinize o çok ihtiyaç duyduğunuz pozitif havayı getirebilmenin en kolay yolu renklerin enerjisinden destek almaktır. Yapacağınız ufak bir araştırma ile hangi rengin nasıl bir enerjiye sahip olduğunu bulabilir ve buna göre düzenlemeler yapabilirsiniz. Ancak unutmamanız gerekir ki renklerin fazlasını kullanmanız da olumsuz enerjilere ve etkilere sebep olabilir.

Tüm bu maddelerin dışında, evinize pozitif enerjiyi taşıyabilmenin en etkili yolu evinizi sevmek, orayı kendi beklentileriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda düzenleyebilmektir. Kendi zevkleriniz doğrultusunda farklı alternatifler üretmek sizin elinizdedir. Örneğin, evde müzik açmak, bir kış bahçesi oluşturmak, kitap okuma köşesi düzenlemek vs. gibi farklı alanlar da sizin evinizin içinde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

En önemlisi ise, o evin içinde yaşayan her bireyin birbirine sevgi, saygı, sadakat ve anlayışla yaklaşması evinizin içinin huzur, rahatlık ve bolca pozitiflik ile dolmasına sebep olacaktır.

Yorum Yaz