fbpx

Bebek Bakıcıya Ne Zaman Verilmeli?

Bebek Bakıcı

Bebeklere ilk 3 yıl annenin bakması tavsiye edilse de hayat şartları, annelerin çalışma izinlerinin olmaması gibi etkenler bakıcıya verilmesini gerekli kılmaktadır. Bu durumda Personel hizmetleri tarafından bebeğin yaşı, varsa hastalıkları gibi etkenlere göre en uygun bakıcılar önerilir. Doğru bakıcı seçimi yapmanız halinde bebeğinizi 6-7 aylıkken bakıcıya verebilirsiniz.

Bebek Bakıcısına Nasıl Alıştırılır?

Bebeklerin bakıcılarına alışması süreci zor olsa da doğru bir şekilde bakıcıya alışmalarını sağlamalısınız. Öncelikle en uygun bakıcı seçimini yapmalısınız. Daha sonra alışma süreci, sizinle birlikte olmalıdır. Bebeğinizin siz olmadan yabancı birine alışması zordur. Bakıcı ile birlikte 2-3 gün kadar birlikte zaman geçirmeli, bakıcıya karşı tavırlarınızın olumlu olduğunu bebeğinize göstermelisiniz.

Bebeklerin bakıcılarına alışma süreleri, yatılı bakıcı olduğunda daha kolaydır. Daha çok gördüğü ve kendisi ile oldukça ilgili olan bu kişilere kolaylıkla alışırlar. Gündüz çalışan bakıcılara alışmaları için birlikte zaman geçirdikleri süre içerisinde oradan uzak durmaya çalışın ve bebekle bakıcının baş başa kalmasını sağlayın.

Bir süre bakıcı ile anne bir arada evde olmalı ve alışma süreci bu şekilde tamamlanmalıdır. Daha sonra ise anne olmadan bakıcı ile bebek yalnız kalabilir. Ayrılık kaygısı, 6-7 aylık bebeklerde görülen bir durumdur. Eğitimli bir bakıcı, ayrılık kaygısı yaşayan bebeği nasıl sakinleştireceğini bildiği için bu durum kolaylıkla atlatılabilir.

Bakıcı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Bakıcı seçiminde son derece dikkatli olmalı, en uygun seçimi yapmaya özen göstermelisiniz. Bebeğe vuran bakıcı gibi kaygı uyandıran birçok haberle karşılaşmak, ailelerin bu konuda daha bilinçli davranmasını sağladı.

Bakıcıların çocuk gelişimi eğitimi olmalı, bebek bakma deneyimi olmalıdır. Mümkünse köklü firmalarla iletişime geçerek kriterlerinizi belirtin ve uygun seçimleri, önerilen bakıcılar içerisinden yapın. Çocuğun yabancı dil öğrenmesini istiyorsanız, Filipinli bakıcı veya yabancı dil bilen bakıcılar tercih edebilirsiniz. Bu sayede ana dili gibi bir yabancı dil öğrenmesi kolay olacaktır.

Yorum Yaz