Dünya Emzirme Haftası

Dünya Emzirme Haftası

Ekim’in ilk haftasında, “bebek gelişimi” ne farkındalık yaratmak isteyen haftamızdayız. Bebeğin gelişimi için “anne sütü” nün çok önemli olduğunu birçoğumuz duymuşuzdur. Fakat internette dolaşan yanlış bilgilendirme ve halk arasında söylenegelen asılsız dayanağı olmayan deyimlerle ailelerimiz yanlış bilinçlendirilmektedir. Tam da bu yüzden, Ekim başı geleceğimizi oluşturacak nesiller için önemli konuya dikkat çekmektedir.

Fizyolojik Gelişim

Her annenin sütü kendi bebeğine özel olarak şekillenir. Anne sütü bebek büyüdükçe, bebeğin büyümesine paralel olarak kendini değiştirecektir. Yeni doğan bebek ile üç aylık bebeğin sütü aynı şekilde olmayacaktır. Anne sütü içerisinde bulunan bebeği besleyen mineraller başka hiçbir inek sütünde veya bir gıda içerisinde bulunmaz. Bu yüzden annenin bebeğini yalnızca kendi sütü ile beslemesi çok önemli olacaktır. Bu şekilde anne bebeğin ileride yaşayacağı çeşitli hastalıkların önüne geçmiş olacaktır. Anne sütü ile beslenen bebeklerin gelecek dönemlerinde daha uzun boylu, daha gelişmiş vücutları olduğu, daha güçlü bir bağışıklık sistemleri ile çok daha az hastalığa yakalandıkları gözlenmiştir. Sağlıklı bir gelecek için, anne sütü kritik derecede önemlidir.

 

Psikolojik Gelişim

Yeni doğan bir bebeğin annesi ile kuracağı bağ, psikolojik açıdan çok önemlidir. Anne, bebeğini emzirirken onunla oldukça vakit geçirir. Bu sırada annesiyle ten ve göz temasında bulunan bebek ile anne arasında güçlü bir duygusal bağ oluşur. Bu bağ ile beraber bebek kendisini güvende hisseder. Bebekliğinde anne sütü ile beslenmiş çocukların ileride çok daha az stresli, daha özgüvenli, daha sosyal ve daha kolay ilişki kurabilen kişiler olduğu birçok araştırmada mevcuttur.

Anne sütü çocuğun biyolojik ve psikolojik anlamdaki yönünü büyük ölçüde etkileyen kritik bir noktadır. Sağlıklı, parlak nesiller için sağlıklı çocuklar yetiştirmeliyiz. Sağlıklı bebekler için bebeklerimizi kendi sütümüzle besleyelim!

Bebeklerinize, çocuklarınıza bakıcı araştırırken onların nasıl beslendiği de bizim için önemlidir, emanetiniz emanetimizdir!

Benzer İçerikler

Eleman Arıyorum İş Arıyorum