Alzheimer Hasta Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Alzheimer Hasta Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Alzheimer hasta bakımı önemli ve hassasiyet gerektiren bir konudur. Unutkanlık hastalığında bilinç kaybı derecesine göre müdahaleler olmalıdır.

Alzheimer hastası için bakıcı taleplerinizi en doğru personelle karşılamaya gayret ediyoruz. Hastalık gereksinimleri konusunda eğitimli bakıcılarımız etkili referanslar ardından sizlere yönlendirilmektedir. Beklentilerinizi karşılayan yanıtlarla avantaj sağlıyoruz.

Alzheimer Hasta Bakımı Ne İş Yapar?

Bellek kaybı yaşayan kişilerde hasta bakım süreci daha zorlu olabilmektedir. Bazı hastalar yatağa bağlı olarak Alzheimer hastası bakıcı talebinde bulunabilir. Hastanın yakınları ihtiyaçlar konusunda detaylı bir inceleme yaparak bakım aşamasının hatlarını belirleyecektir.

  • Hasta bakımı konusunda eğitimli olan kişi, Alzheimer hastalığının hassasiyetlerini bilerek hastaya yaklaşacaktır.
  • Hastanın yeme içme ve temizlik gereksinimleri karşılanır.
  • Hastanın düzenli olarak yaptığı etkinlikler varsa zararsız olacak şekilde eşlik edilir.
  • Olası güvenlikle ilgili sorunların önüne geçmek için hasta davranışları konusunda detaylı bilgi talep edilir.
  • Hastanın saatlik alması gereken ilaçları varsa takip edilerek içmesi sağlanır.

Alzheimer hasta bakımı esnasında gereken diğer durumlara göre müdahaleler yapılmalıdır. Genel olarak beslenme, güvenlik öncelikli olarak bakım süreci devam eder.

Evde Alzheimer Hasta Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Alzheimer hastalarının bakımı yapılırken birçok detaya önem verilerek evdeki duruma uygun koşullar oluşmalıdır.

  • Giyim konusunda hasta zorlanmamalı ve kolayca giysilerini giyip çıkarabilmelidir. Bu hastaları çocuk davranışlarıyla paralel olarak düşünmek gerekir.
  • İdrar kaçırma sorununa karşı önlem alınarak çözüm sağlayan bez ve giysiler temin edilmiş olmalıdır.
  • Beden temizliği en önemli konulardan biridir. Özellikle kilosu olan bir hasta varsa yara oluşmaması için düzenli olarak banyo yapılması gerekir. Hangi zaman banyo yapmayı sevdiğine dikkat edilmelidir.
  • Yemek pişirme ve yeme konusunda gereken destek verilmiş olmalıdır. Evdeki mutfak aletlerinin otomatik kapanır özelliği olması önerilir.
  • Hasta çatal bıçak kullanamayacak durumdaysa elle yemesini sağlayabilir ve sağlıklı börekler vs. ile kolayca beslenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Davranışsal sorunlarla ilgili tetikleyicileri iyi bilmeniz önerilir. Hastaların travmaları kalıcı olduğundan geçmişiyle alakalı olarak bilgi talep edebilirsiniz.

Hastada uygunsuz cinsel davranışlar görülüyorsa ters eleştirilerde bulunmadan yönü başka bir yere çekmeye çalışın. Evde Alzheimer hasta bakımı zorlu ve insan sevgisi gerektiren süreçtir.

Benzer İçerikler

Eleman Arıyorum İş Arıyorum