Her Zaman Nasıl Olumlu Olunur?

Her Zaman Nasıl Olumlu Olunur?

KELİMELERİN YERLERİNİ DEĞİŞTİRİN, HAYATINIZ DEĞİŞSİN

Her insanın ağzından hayatıyla alakalı birçok genelleme duyarsınız. Ne zaman yüzümüz güldü ki zaten? Bunlar hep beni bulur! Aksi olsa şaşardım zaten gibi. Bu tarz söylemleri duyduğumuz kişilerin hayatları da söylemleriyle doğru orantılıdır. Hayatları böyle olduğu için mi serzenişlidirler her şeye yoksa her şeye serzenişte bulundukları için mi hayatları böyledir? Siz ne düşünürsünüz bilmem ama araştırmalara, uzmanlara ve bana göre (deneyimlerime ve şahit olduklarıma) ikincisi daha doğru.

Bilimsel olarak açıklayacak olursak, beynimiz çok fonksiyonlu bir dünya. Her şeyin kontrolü, algısı ve yönetimi burada gerçekleşiyor yalnız beyinde tek bir nokta yok o da ağzımızdan çıkan lafları olumlu ya da olumsuz diye süzüp uygulama becerisi. Yani siz bugün çok mutluyum dediğiniz zaman da beyniniz otomatik olarak kendini mutlu olmaya kodluyor, bugün ne kadar sıkıcı bir gün dediğiniz zamanda sıkıcı olmaya kodluyor. Siz ne derseniz beyin onu alıp emir olarak algılıyor. İşte bu yüzden ikincisi daha doğru.

Spiritüel olarak bakarsak olaya, İslam inanışına göre insanların ağızlarından çıkan her kelimeye âmin diyen melekler vardır. İyiye de kötüye de. Yani dua etseniz de âmin diyor, beddua etseniz de. Günlük hayatınızda ağzınızdan sürekli beddua çıkıyorsa işleriniz o yüzden yolunda gitmiyor olabilir.

Geleneksel olarak bakarsak, atasözlerimizi hatırlayın. Bir şeyi 40 kere dersen olur.

Gelelim alanımıza, yani psikolojik boyutuna. Biz aslında ağzımızdan çıkan her cümlenin altına imzamızı atarız. Yani ben bunu dedim bundan sonra olacaklar benim sorumluluğumdadır diye. Bir insan geleceğini merak ediyorsa, şimdi konuştuklarına bakmalı.

Mesela çok korkan birine KORKMA! Dediğinizde beyniniz korkma kelimesini anlayıp korkuya devam edecektir. Onun yerine SAKİN OL! Diyebilirsiniz. Ya da panik atak krizine giren birine PANİK YAPMA demek yerine DERİN DERİN nefes al diyebiliriz.

Ve olumsuz şeyleri kendimizle bütünleştirmemeliyiz. Bende fıtık var, bende ne ararsan var, şeker, tansiyon, kalp. Siz bende var derseniz bilinçaltı onu aitlik duygusuyla kendisiyle bütünleştirir. Sevmediğimiz şeyleri sahiplenmemeliyiz.

Demek istediğim şu kelimelerinizin yerlerini değiştirin, hayatınız değişsin. Olumlu düşünün olumlu olsun. Hayatınıza ışık olsun. Ne yapmak istediğinizi söyleyin ne yapmak istemediğinizi değil. Bugün çok eğlendim ama şu olay beni mahvetti yerine; bu olaya rağmen bugün çok güzeldi demeyi tercih edin.

Benzer İçerikler

Eleman Arıyorum İş Arıyorum