Subliminal Mesajlar ve Çocuğunuz

Subliminal Mesajlar ve Çocuğunuz

25.kare olarak da bilinen subliminal mesajlar genellikle kitle iletişim araçları kullanılarak hayatımıza belli hedefler doğrultusunda sızdırılmış ve yerleştirilmiştir. Bazı ticari firmalar masumane amaçlar için kullansalar da birçok kurum, kuruluş ve yapıt incelendiğinde birçoğunun ahlaki değer ve psikolojiyi bozma amaçlı yapıldığını görmekteyiz.

  • Örneğin bazı içecek firmalarının sinema karelerine gözle görülüp fark edilemeyecek kadar hızlı yerleştirilen patlamış mısır ye kola iç yazıları beyinde bu yiyecek ve içeceklere karşı bir istendik komut oluşturur ve bu komut ancak onların tedarik edilmesiyle durur. Burada amaç o yiyecek ve içeceklerin satışlarının artırılmasıdır.
  • Ama, çocuklarınızın tehlike altında olduğunu söylemek zorunda olduğumuz bir konu var ki o da subliminal mesajların çizgi filmler, bilgisayar oyunları gibi bilinçaltına siber saldırıyla maruz bırakılması durumudur. Bu durum hipnotik bir süreç içerisinde çok hızlı yansıtmalarla bilinçaltına yerleştirilme olarak açıklanabilir.

Ortaya çıkan kötü etkileri ise;

  • Saldırganlık
  • Korku
  • Şiddete eğilim
  • Cinsel dürtülerin artması
  • Kötü alışkanlıklara meyil
  • Bağımlılık

Bunlar sadece en yaygın etkileri, intihara kadar giden hatta dini inançları yok etme ya da sapık inanışlara yönlendirme amaçlı şarkılar ve programlar da mevcut.

Bu yüzden çocuk eğitiminde çocuklarınızı yalnız bırakmayın. Onların teknoloji adına kullandıkları her aleti bilmeli, deşarj olma adına geçirdikleri her teknolojik dakikayı kontrol altında tutmalı, aynı zamanda da onda olumsuz etkilerin farkında olup en kısa sürede bu etkiyi ortadan kaldırmalısınız.

Bu kadar yoğun ilgi ve alakayı gösterecek vaktiniz yoksa, mutlaka yardım almalısınız. Bu bebek bakıcısı, çocuklarınıza yardımcı abla ya da evde bakım hizmetlerini yapacak yardımcı bir bayan olabilir. Güvendiğiniz birine bu hassasiyeti kazandırarak çocuğunuzu sevgiyle takip etmesini sağlamalısınız.

Benzer İçerikler

Eleman Arıyorum İş Arıyorum