Eğitimde İstikrarın Önemi

Eğitimde İstikrarın Önemi

Eğitimle dediğimiz olay emek ve çabalamak aynı zamanda da meyvesini ancak ve ancak istikrarla alabileceğimiz, iniş-çıkışlarla dolu uzun bir yolculuktur. Bu yolculukta ailelerin yorulduğunu, boşa kürek çektikleri hissine kapıldıklarını, sabırsızlandıklarını sık sık görürüz. Hatta birçok defa pes etmişliğe ve çaresizliğe histmişliğe bireysel ifadeler olanlarımız da vardır.

Boyut Çin bambu ağacının nasıl yetiştiğini anlatmak istiyoruz. Lütfen dikkatle okuyun.

”Çinliler bu ağacı söyle yetiştirir:

Önce ağacın tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir. Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu ağacının ikinci yılda da harcaması filizlenmez. Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrarlanarak bambu tohumu sulanır ve gübrelenir.

Ancak engeller tohum filiz vermez.

Çinliler büyük bir sabırla beşinci yılda da bambuya su ve gübre uygulamalarına devam ediyorlar. Ve nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar ve altı hafta gibi kısa bir hızla yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır.

Şimdi size sorumuz şu: Çin bambu ağacı 27 metre boyuna altı hafta da mı yoksa beş yılda mı ulaştı?

Bu örnek sadece canlı bir bitkiden. Peki insanoğlu? Sizce bir bitki için 5 yıl sabrediliyorsa yaşayan, düşünen, hayat sürdüren, nesil devam ettiren insanoğlu için kaç yıl sabredilmeye değer?

Unutmayın, unutmayın ya da ne yetiştirirseniz yetiştirin, sadece bir araya gelenlerin sonucunu göreceklerdir. Bu hasta için geçerli olan, bebek bakımı için de geçerlidir.

Kariyer planlama için geçerli değerler eğitimi için de.

Hatta zaman diliminde uzun uzun pişen yemeğin tadı buna benzer örnek değil de nedir?

O yüzden MUVAFFAKİYET = SABIR + İSTİKRAR

Benzer İçerikler

Eleman Arıyorum İş Arıyorum