Aileler Oyun Ablasına Neden İhtiyaç Duyar?
Çocukların hobilerinin olması, iletişim becerilerinin gelişmesi, sosyalleşmesi, ilerleyen yaşlarda başarılı bir hayat sürmesi adına önemlidir. Bu etkenler, kısa vadede ortaya çıkmaz ve çocukla uzun zamanlar geçirilmesi gerekir. Oyun ablası, çocuğuna uzun zaman ayırma şansı olmayan aileler için önemli bir hizmet sağlamaktadır.
Oyun Ablalarının Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
Çocuklar büyüme çağında çocuk ve bebek bakıcısı tarafından eğitilirler ancak sosyalleşmeleri sağlanmaz. Oyun ablalarının sağladığı farklı avantajlar vardır. Bu avantajlar arasında sayılan başlıca etkenler şunlardır:
- Çocuklarınızı müzeye, sinemaya, tiyatroya götürecek vaktiniz yoksa bu aktiviteleri oyun ablası ile yaparak keşfeder.
- Oyun ablalarının deneyimleri, davranışları, eğitimi çocuk için iyi bir idol olmasını sağlar ve çocuğunuz ilerleyen yaşlarda neler yapacağı hakkında fikir sahibi olmaya başlar.
- Satranç, monopoly gibi farklı oyunları oyun ablası ile birlikte oynayarak öğrenebilir, oyun saatlerini verimli bir şekilde geçirir.
- Oyun ablasına okulu, arkadaşları gibi birçok olayı anlatma şansı bulabileceği için içine kapanmaz ve sorunlarını ifade etmeyi öğrenir.
Oyun Ablası ve Bakıcı Arasındaki Fark Nedir?
Oyun ablası nedir: Oyun ablasının görevi, çocukların sosyalleşmesi, iletişim becerilerinin gelişmesi, yeni şeyler keşfetmesini sağlamasıdır. Evdeki bakıcı, çocukların temel ihtiyaçlarını karşılar, belirli sürelerle aktivite yapar ve dışarı çıkarma sorumluluğunu almayabilir.
Oyun ablası, çocukla birlikte dışarı çıkar, AVM, tiyatro gibi farklı alanları keşfetmesini sağlar. Bu alanlarda nasıl davranacağını, insanlarla ne şekilde iletişime geçeceğini oyun ablasından öğrenir. Birlikte oyun oynayabilir, derslerine yardımcı olabilir ve dertleşebilir.
Oyun Ablası Çalışma Koşulları Nelerdir?
Oyun ablaları, günün belirli saatlerinde çocuğunuzla birlikte farklı aktiviteler yapar. Oyun ablası saat ücreti alarak çalışır ve çalışma saatleri, işveren ile oyun ablası arasında belirlenir. Çocukla birlikte geçireceği zaman ise stabil bir düzene göre işlemez. Çocuğun yeni şeyler öğrenmesi ve yeni yerler keşfetmesi için farklı yollar izlenir.