Okul Öncesi Oyunlar Nelerdir?

Okul Öncesi Oyunlar Nelerdir?

Okul öncesi oyunlar çocuklar üzerinde birçok açıdan etkili etkinliklerdir. Dijital ve gerçek oyun türlerinde doğru seçimleri yapmak için çocuk bakımı firmamıza başvurabilirsiniz.

Okul öncesi oyunlar gelişimsel açıdan çocuklara fiziksel ve ruhsal etkiler yapmaktadır. Faydalı bir oyun sürecinin bilincinde olan bakıcılarımız gerekli yönlendirmeleri doğru bir şekilde sağlayacaktır. Çocuklarınız güven içerisinde okul öncesi oyunlarla keyifli zaman geçirecektir.

Okul Öncesi Oyunların Çocuklar Üzerindeki Etkisi Nedir?

Okul öncesi oyunların çocuklar üzerindeki etkisi iyi anlamda olabileceği gibi negatif yönlü de olabilir.  Bebek bakıcısı olarak talepleriniz karşılanırken yaşa özel muamele yapabilecek görevlilerimiz sizlere hizmet verecektir. Hangi oyunların hangi dönemde oynanması gerektiğini bilen kişilerle iş birliği yapıyoruz.

Yaşamın içinde çocuk oyunları oynanması sosyal becerilerin iyileşmesinde etkili olacaktır. Okula başlamak üzere olan çocuk kendini daha değerli ve kabul edilmiş hissederek çekincelerini giderebilir. Çocukla oyunlar planlanırken bakıcıyla ve arkadaşlarıyla beraber ayrı planlama olabilir. Aileyle oynanacak oyunlar da ailenin kendi kararına göre değişebilecektir.

Okul öncesi oyunlar etki kapsamı bakımından iyi amaçlara odaklanmalıdır.  İyi yönde devamlı bir gelişim için çocukların dünyayla bağlantısını sağlayan oyunlara ekstra önem veriyoruz.   3-4 yaşındaki çocuklar için 4 yaş oyunları gibi türlere odaklanarak yaşa göre bir programlama sağlanacaktır.

Oyun Oynamanın Çocuklara Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Her yaş grubunun ihtiyaçları farklı olduğu için çocuk oyunları oynamanın avantajları da değişecektir.

  • Fiziksel açıdan denge ve görsel değerlendirme yeteneği gelişen çocuklar kontrolü daha çok ele alabilecektir. Nerede ne yapması gerektiğini bilen çocukların gelişimi daha iyi bir şekilde seyreder.
  • Dijital oyunlar da çocuklara faydalı olabilir. Eğitici ve zararlı içeriği olmayan oyunlar zihinsel gelişime katkı sağlayarak soyut düşünce gelişimini destekler.
  • Mekanik becerilerin gelişmesi için hem dijital hem de sosyal oyunları bir arada oynatmak gerekir. Çocuklar sadece sanal olmamalı, diğer yandan sanaldan tamamen soyutlanmadan oyunlarını sürdürebilmelidir. Çocuk bakıcısının oyunlardaki süre hassasiyeti önem kazanacaktır.

Oyun oynamayan çocuklarda motivasyon eksikliği olabilmektedir. Dolayısıyla yaşamın bir parçası olarak oyun oynayan çocuk gelecekte güvenli bir sosyal bağ kurma olanağına sahip olur. Çocuk bakımı taleplerinizde tüm hassasiyetlere önem veriyoruz.

Benzer İçerikler

Eleman Arıyorum İş Arıyorum